Alup hűtveszárítók

Hűtveszárítók

Alup hűtveszárítók

A levegő mindig tartalmaz több-kevesebb gáz halmazállapotú nedvességet, amelynek pontos mennyiségét az abszolút páratartalom (g/m3) jelzi. A harmatpont az a hőmérséklet, amelynél a levegő telítetté válik, tehát relatív páratartalma eléri a 100%-ot és ez vízcseppek formájában jelenik meg.

 

Levegő sűrítésekor - változatlan abszolút páratartalom mellett - a relatív páratartalom és harmatpont értéke rohamosan növekszik, majd megkezdődik a nedvesség kicsapódása. Ez a nedvesség rendkívül agresszív, mivel olajjal keveredik. A sűrített levegő hálózat összes elemét károsítja, a csöveket, tartályokat, szelepeket, szabályzó egységeket és munkahengereket egyaránt.

 

A kompresszor és a légtartály után beépített Alup gyártmányú "Cool" vagy 'ADQ" típusú hűtveszárítóinkkal felveheti a harcot a vizesedés ellen. A készülékek 3-5 fok környékére hűtik a termelt levegőt, majd a vízleválasztást követően engedik tovább azt, így a maradék víztartalom hozzávetőleg 7 g/m3 lesz. (a 40 fokos előállított levegőben ugyanez az érték 52 g/m3 környékén van.)

 

A hűtveszárítók főbb felhasználási területei:

 

  • festő műhelyek
  • pneumatikus elemeket tartalmazó légrendszerek
  • fröccsöntők
  • gumijavító műhelyek
  • légszerszámokat ellátó légrendszerek

 

A hűtveszárítók főbb előnyei:

 

  • megfelelő minőségű sűrített levegő előállítása báminemű műhelymunkához
  • csökkenti a rendszerkopást és a rozsdásodást
  • óvja a rendszerre kötött elemeket a korróziótól (légszerszámokat, pneumatika elemeket, stb...)
  • egyszerű a rendszerbe való integrálás, beépítés
  • alacsony fennntartási költség, lényegében a rendszeres készüléktisztításon felül nincs egyéb szervizköltsége

 

 

 

Az Alup ADQ hűtveszárító katalógus elérhető innen:

 

Alup ADQ refrigerant dryers English

 

 

Vagy válassza új, még jobb ár-érték arányú Alup COOL hűtveszárítónkat:

 

ALUP NEW COOL Dryer

Kapitár Kompresszortechnika telephelye
Kompresszor szerviz
Kompresszor szerviz
Kompresszor szerviz

Hűtveszárító vásárlás

350 - 1825 liter/perc kompresszorteljesítményig erre a legjobb helyet és árat webshopunkon találja:

 

http://www.techtomat-shop.hu/leghalozatkezeles-103/hutveszaritok-113

 

A megfelelő hűtveszárító típus kiválasztása:

 

Érdemes a hűtveszárítót egy, vagy két mérettel a kompresszorteljesítmény fölé méretezni. Egy gyakorlati példa: fényezőműlyünkbe vásároltunk a Techotmat Kft-től egy Abac Pro A39B 90 CT4 típusú dugattyús kompresszort melynek a nyomott levegő teljesítménye hozzávetőleg 340 l/perc (a nyomott levegő érték a szívott teljesítmény hozzávetőleg 70%-a). Mivel autófényezéssel foglalkozunk, elengedhetetlen a megfelelő minőségű, megfelelő mértékig vízmentes levegő használata. Ehhez a techtomat-shop.hu-n az alábbi hűtveszárítókat kínálják: Alup Cool 21, Cool 36, Cool 51, Cool 72, Cool 110. Megnézve a honlapon lévő légszállítási adatokat, a kompresszor teljesítményét már az Alup Cool 21 is el tudná látni 350 l/perc teljesítményével, de korrekciós faktorok miatt (beszívott levegő minősége, előállított levegő páratartalma, előállított levegő hőmérséklete, előállított levegő mennyiségének változása, stb...) érdemes egy mérettel nagyobb típust választani, így az optimális hűtveszárító típus az Alup Cool 36 lesz, ami akár 600 l/perc teljesítményt is képes 3-5 fokra hűteni.

 

Letölthető formában itt érheti el tájékoztató jellegű árlistáinkat a két termékcsoportra:

 

Alup COOL és ADQ árlista